Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2021-09-09 07:35:58

SEC-Ripple Davasında Yeni Gelişme: SEC, Bu Sefer Ne Talep Ediyor?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kıdemli avukatı Mark Sylvester, Sulh Hakimi Sarah Netburn’e yazdığı bir mektupta, mahkemeden SEC’i, Ripple’ın tartışma konusu olacak sorgulamalarına ek cevaplar vermeye zorlamamasını istedi. Tartışma Yaratacak Konular SEC sanıkları, Bitcoin ve Ethereum’un yasal statüsü hakkındaki soruları yanıtlamak için tuzağa düşürmeye çalışmakla suçluyor ve iki kripto para birimine karşı hiçbir zaman bir yaptırım davası açmadığına işaret ediyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda SEC, Bitcoin ve Ethereum işlemleri ve bu işlemleri gerçekleştirenler ile ilgili hiçbir zaman yasal bir adım atmadıklarını ve bu noktada hiçbir şüphe bulunmadığını ifade ediyor. 31 Ağustos’ta Ripple‘ın avukatları, SEC’i, Howey Testinin sekiz yıl boyunca yöneticiler tarafından yapılan tüm işlemlere nasıl uygulanabileceğine dair düzenleyicinin teorisini tanımlayan sorgulamaları yanıtlamaya zorlamak için bir dava açmıştı. Sanıklar, bahsi geçen dava dilekçesinde, kurumun çeşitli sorgulamalarda aranan bilgileri vermeyi reddettiğini ileri sürmüşlerdi. Ripple konuyla ilgili olarak, “SEC’in bu konuda kedi-fare oyunu oynamasına izin verilmemelidir.” sözlerini kullanmıştı. Ajans ayrıca, Bitcoin ve Ethereum’un 1993 Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın 2. Bölümü kapsamında menkul kıymetler olduğunu iddia edip etmediğini de yanıtlamadı. Çünkü bahsi geçen kripto para birimlerinin yasal statüsünün davayla alakasız olduğuna inanıyor. SEC’in Karşı Adımı Ancak düzenleyici kurum, Ripple’ın da kendi sorgulamalarına benzer itirazlarda bulunduğunu iddia ediyor. Dolayısıyla bahsi geçen mektupta da bu duruma değiniliyor ve Ripple’ın da benzer bir tutum sergilediği ifade ediliyor. SEC, Ripple’ın bir menkul kıymet olduğunu iddia etmeye devam ederken XRP fiyatında da artışlara sebep olacak çeşitli hamlelerin yapıldığını ifade ediyor.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.