Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2023-05-03 07:37:15

Bitcoin ve Altcoin’lerde Nefesler Tutuldu! Tüm Gözler Oradan Gelecek Haberde! Ne Olması Bekleniyor?

Bitcoin (BTC) ve altcoin'lerde nefesler tutuldu ve tüm gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı kritik faiz kararına çevrildi. Fed yetkililerinin bu hafta politika faizini son bir artırıp 40 yılın en agresif faiz artış döngüsüne ara vermesi bekleniyor. Fed'İn Faizi 25 Baz Puan Artırılması Bekleniyor Fed, 2 günlük FOMC toplantısının ardından bugün TSİ 21.00'da faiz kararını açıklayacak. Merkez bankasının politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 5 ila yüzde 5,25 aralığına çıkarması ve böylece politika faizini son 16 yılın zirvesine getirmesi bekleniyor. CME'nin FedWatch aracına göre Fed, politika faizini yüzde 87,4 ihtimalle 25 baz puan artıracak. Yüzde 12,6 ihtimalle ise sabit tutacak. Piyasa uzmanları ve analistleri, ekonomik verilerdeki yumuşama işaretleri ve kredilerde sıkılaşmanın Fed yetkililerinin faizin yeterince kısıtlayıcı seviyede olduğu konusunda uzlaşmasına yardımcı olmasını beklerken, enflasyonun hala yüksek seyretmesi nedeniyle Jerome Powell Başkanlığındaki Fed yetkililerinin seçenekleri açık tutmak isteyebilecekleri konusunda uyarıyor. Bloomberg Economics'in şef ekonomisti Anna Wong yaşanan bankacılık krizine rağmen enflasyonun öncelikli konu olmaya devam etmesini ve 25 baz puanlık faiz artışıyla politika faizinin yüzde 5 - 5,25 aralığına çıkacağı tahminini paylaştı. Wong'a göre Powell, 21.30'da başlayacak olan basın toplantısında şahin bir konuşma yapacak ve enflasyonun hala yüksek olduğu, gerekirse tekrar faiz artırımı yapmaktan çekinmeyeceklerini söyleyecek. Faizi 2022 yılının Mart ayından bu yana artıran Fed'in 22 Mart'taki son toplantıda politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 4,75 - 5 aralığına yükseltmişti. Karar sonrası yayımlanan projeksiyonlar, çoğu Fed yetkilisinin faiz artışına ara vermeden son bir artıştan yana olduğunu göstermişti. Bazı yetkililer de daha fazla artış yapmadan atılan adımların ekonomiye etkisini görmek için beklemek istediklerini belirtmişti. Enflasyon İnatçı Biçimde Yüksek Kalmaya Devam Ediyor Enflasyon inatçı biçimde yüksek kalmaya devam etmesi ise patlak veren ve birden fazla bölgesel bankanın iflasına neden olan bankacılık krizinin önüne geçmeye devam ediyor. Fed'in favori enflasyon göstergesi son toplantıdan bu yana tahminlerden daha yüksek gelirken, enflasyon beklentileri de yükselmiş oldu. Kritik Fed faiz kararı öncesi en büyük kripto para Bitcoin, son 24 saatte yüzde 2,01 yükselişle 28 bin 611 dolardan işlem görürken, en büyük altcoin Ethereum (ETH) ise son 24 saatte yüzde 1,82 yükselişle bin 865 dolardan el değiştiriyor. Analistler, faiz kararı öncesinde ve sonrasında kripto para piyasasındaki volatilitenin yüksek olacağı konusunda uyarırken, piyasalar için Powell'ın yapacağı açıklamaların belirleyeceği olacağı üzerinde duruyor.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.