Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2023-05-03 08:32:07

Son 2 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi! Binance’in Altcoin’i Resmen Çakıldı!

Düzenleyici kurumların dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin'ini mercek altına almasından bu yana Binance USD'nin (BUSD) aktivitesi büyük ölçüde düştü. Son 2 Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi Her iki ölçütü de 7 günlük hareketli ortalama kullanarak takip eden kripto veri platformu Glassnode, BUSD gönderen ve alan cüzdan adreslerinin sayısının son 2 yılın en düşük seviyesine gerilediğini bildirdi. Binance ve finansal hizmetler sağlayıcısı Paxos iş birliğindeki bir ortak proje olan BUSD'nin aktivitesindeki düşüş, Paxos'un Şubat ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan (SEC) bir Wells bildirimi almasının ardından geldi. ABD'li düzenleyici kurum, BUSD'yi kayıtsız menkul kıymet olarak nitelendirdi. Binance CEO'su Changpeng Zhao, Wells bildiriminin ardından kripto para borsasının Endüstri Kurtarma Fonu'nda kalan yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki BUSD'yi Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Binance Coin'e (BNB) dönüştüreceğini açıkladı. Kripto para borsası ayrıca, STEPN (GMT), NEAR Protocol (NEAR) ve Avalanche (AVAX) gibi altcoin'ler için BUSD işlem çiftlerini de kaldırmaya başladı. BUSD Kan Kaybederken USDT Yükseliyor CoinMarketCap'in verilerine göre bir zamanlar 23 milyar doların üzerinde piyasa değeri bulunan BUSD'nin piyasa değeri 6 milyar dolara kadar düşmüş durumda. BUSD kan kaybederken Tether'in USDT'sinin piyasa değeri ise 82 milyar dolar aştı. Circle tarafından ihraç edilen ikinci en büyük stablecoin USDC'nin piyasa değeri ise 50 milyar doların üzerine kadar çıktı. BUSD kan kaybederken kripto para piyasasındaki açık ara en baskın ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin olan USDT piyasa üzerindeki hakimiyetini arttırdı. Özellikle Ethereum ağı üzerindeki stablecoin arzına bakıldığında USDT'nin 36 milyarın üzerinde token arzına, USDC'nin yaklaşık 29 milyar token arzına sahip olduğu görülüyor. Ethereum ağı üzerindeki BUSD arzı ise 6 milyarın biraz üstünde. Bazılarına göre USDT arzı her zaman Bitcoin fiyatının ya da bir bütün olarak kripto para piyasasının yükseleceği dönemlerde artarak bir öncü gösterge oldu. The Block'ta araştırma direktörlüğü yapan Simon Cousaert, geçen ay konuya ilişkin yaptığı bir değerlendirmede, "Genel olarak Tether, daha yüksek talep gördüğünde ve beklentiler arttığında yeni USDT ihraç eder. Bu, sisteme yeni para girişi olduğunu gösterir ve bu para genellikle BTC, ETH ve diğer kripto paraları satın almak için kullanılır." ifadelerini kullanmıştı.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.