Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2023-04-28 07:29:22

Dünyanın En Özgür Ekonomisinden Bankalara Bitcoin ve Altcoin Uyarısı: Onlarla İyi Geçinin!

2022 yılında üst üste 26'ncı kez dünyanın en özgür ekonomisi olarak gösterilen Hong Kong'un düzenleyici kurumlarından Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), bölgedeki bankaların banka hesabı açma konusunda uygun şekilde lisans almış kripto para şirketleriyle birlikte çalışmasını beklediğine dönük açıklamada bulundu. Açıklama, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'nun (SCF) Mayıs ayında kripto para borsaları için yeni lisanslama yönergelerini açıklayacağının sinyalini vermesinin ardından geldi. HKMA: Bankalarla Görüşmeler Yaptık Hong Kong'daki düzenleyiciler, şehri bir kripto endüstrisi merkezi olarak konumlandırmaya dönük çok yönlü bir çabanın parçası olarak bankaları kripto para şirketlerine çok ihtiyaç duydukları hizmetleri sağlamaya davet etti. HKMA, 27 Nisan'da yayımladığı ve düzenleyicinin genel müdür yardımcısı olan Arthur Yuen tarafından kaleme alınan bir blog yazısında, düzenlenmiş sanal varlık hizmet sağlayıcılarının (VASP'ler) makul bir süreçle başarılı bir şekilde banka hesabı başvurusunda bulunabilmelerinin sağlanmasını beklediklerini belirtti. Yuen, blog yazısında "Son aylarda bankalarla görüşmeler yaptık ve onlara Hong Kong'daki bankaların sanal varlıklarla (VA) ilgili kuruluşlara bankacılık hizmeti vermesini yasaklayan herhangi bir yasal ve düzenleyici şart olmadığını hatırlattık." dedi. Bloomberg'in haberine göre HKMA aynı gün ilgili taraflara gönderdiği genelgede, bankaların lisans almayı başarmış kripto para şirketlerinin banka hesaplarına olan meşru ihtiyaçları konusunda destek vermesi gerektiğini belirtti. Bu, SCF'nin Mayıs ayında kripto para borsaları için yeni lisanslama yönergelerini açıklayacağının sinyalini vermesinin ardından geldi. Tüm bu gelişmeler, diğer büyük finans merkezlerindeki düzenleyicilerin kripto para sektörünü baskılayarak ezmeye çalışmasına rağmen Hong Kong'un kripto para dostu bir yargı bölgesi olma çabasının bir parçası. Son dönemde ABD'deki düzenleyicilerin kısmen Signature Bank ve Silvergate Banks gibi bu alandaki girişimlerle yakın iş birliği içinde olan bankaları kapatarak kripto para endüstrisi üzerinde baskı kurmakla meşgul. Avrupa'da ise bir lobi grubu olan CryptoUK geçen ay hükümete mektup göndererek İngiliz bankalarının kripto para borsalarına yapılan para transferleri engellemelerinden şikayetçi oldu. Hong Kong'daki Kripto Para Ticareti 20 Şubat'ta Hong Kong'un bireysel kripto para ticareti üzerindeki yasağı kaldırmayı planladığına dönük haber akışı kripto para dünyasını heyecanlandırmıştı. SFC o dönem yatırımcıların korunması ve piyasanın gelişimi arasında daha iyi bir denge kurmak istediğini açıklamıştı. Yaşanan tüm bu gelişmeler, Hong Kong'daki kripto para ticaretinin çok yakın bir gelecekte artacağı ve sektörü destekleyecek noktaya ulaşacağını gösteriyor.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.