Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2023-04-21 19:30:14

Sıfırları Karıştırmadınız! Bitcoin Tam Yüzde 320.000 Daha İyi Performans Gösterdi! Dünya Devleri Düşünceli!

Efsanevi yatırımcı Warren Buffett Bitcoin'de hiçbir değer görmüyor ve onu “rat poison squared" olarak adlandırıyor. Ancak veriler, Berkshire Hathaway, Microsoft, JPMorgan ve BlackRock hisselerinden oluşan eşit ağırlıklı bir portföy olan "Rat Poison Portfolio"ya Bitcoin eklemenin Omaha Kahini için çok daha iyi getiri sağlayacağını gösteriyor. Rat Poison Portfolio Daha İyi Sonuç Veriyor Bağımsız piyasa analisti Alpha Zeta'ya göre, 2014'ten bu yana Rat Poison Portfolio yılda yalnızca %2,5 Bitcoin tahsis etmek, riskleri azaltarak getirileri yaklaşık %20 artırıyor. Şimdilik portföyün getirisi %16 civarında seyrediyor. Bitcoin'in kötü şöhretli fiyat oynaklığına rağmen Alpha Zeta, BTC'nin Berkshire Hathaway, Microsoft, JP Morgan ve BlackRock hisse senetleriyle korelasyonunun çok düşük olduğunu belirtti. Örneğin, 2021-2023 ayı piyasası sırasında, Bitcoin'i bu yöntemle tahsis etmek kayıpları yaklaşık %10 oranında azaltabilirdi. Başka bir deyişle, BTC tipik olarak söz konusu hisse senetlerindeki aşağı yönlü hareketlerden kaynaklanan kayıpları ortadan kaldırmakta. Bu nedenle, Bitcoin'in küçük bir kısmını yine bu yöntemle tahsis etmenin, potansiyel olumsuz getirileri dengelemek için makul bir riskten korunma stratejisi olduğu kanıtlanmış durumda. Bitcoin Daha İyi Performans Gösterdi Bitcoin savunucuları, 21 milyon BTC'lik sabit arzı ve zaman içinde artan deflasyonu ile gelen kıtlık göz önüne alındığında, Bitcoin'i altın gibi geleneksel güvenli liman varlıklarına bir alternatif olarak öngördüler. Bu durum pek çok kişiyi, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının fiat değer kaybını ve aşırı para basımını dengelemenin bir yolu olarak Bitcoin satın almaya yöneltti. Örneğin, Glassnode'a göre sıfır olmayan Bitcoin adreslerinin sayısı 2009'da yaklaşık 2.500 iken 2023'te 45 milyonun üzerine çıktı. Bununla birlikte Buffett kısa bir süre önce Bitcoin'in bir kumar token'ı olduğunu belirterek şunları söyledi: Herhangi bir içsel değeri yok, ancak bu insanların rulet oynamak istemesine engel değil. Bununla birlikte deneyimli yatırımcı, Latin Amerika'da kripto ile ilgili hizmetler sunan Nubank gibi popüler yatırımları aracılığıyla daha geniş kripto pazarında yer almaya devam ediyor. Nisan 2023 itibariyle Bitcoin, Kasım 2021'deki 69.000 dolarlık rekor seviyesinden yaklaşık %60 düştü ancak bu yıl şimdiye kadar %100 arttı. Ocak 2009'da piyasaya sürülmesinden bu yana Bitcoin, Berkshire Hathaway'in portföyünden %320.000'in üzerinde daha iyi performans gösterdi.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.