Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2023-04-22 06:30:22

Balon Patlıyor mu? Bitcoin ve Bu Altcoin İçin Tehlike Çanları Çalıyor! 28 Nisan’a Dikkat!

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), Fed'in faiz artırımına devam edeceği ve Binance'in stake edilen ETH'ler için para çekme işlemlerini başlatması gibi çeşitli faktörlerin ortasında yaşanan uzun sıkıştırma (long squeeze) sonrasında 30 bin dolar ve 2 bin dolardaki psikolojik açıdan önemli seviyelerinin altına düştüler. Veriler son 24 saat içinde kripto para piyasasının değerinin yüzde 2,5'in üzerinde düştüğünü ve yatırımcıların varlıklarını satarak piyasadan çıktıklarını gösteriyor. Ayrıca, 17 Nisan'da 69 (açgözlülük) seviyesinde olan Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi de 53'e (nötr) kadar düşmüş durumda. Bu piyasadaki olumlu yatırımcı duygusunun dağıldığı, kafaların karıştığı anlamına geliyor. Büyük BTC ve ETH Opsiyonlarının Vadesi 28 Nisan'da Doluyor! 21 Nisan'da kripto para piyasası üzerinde daha fazla satış baskısı olduğu görüldü çünkü kripto opsiyonları devi Deribit'te nominal değeri 0.72 milyar dolar olan 25 bin BTC opsiyonunun vadesi doldu. Satış çağrı oranı 0,7 ve maksimum acı noktası 29 bin dolar seviyesinde olan opsiyonun maksimum acı seviyesi altında işlem görüyor olması Bitcoin için yükseliş senaryosunu zayıflatarak düşüşün hızlanmasına neden oldu. Bitcoin'e ek olarak nominal değeri 0.42 milyar dolar olan 217 bin ETH opsiyonunun da vadesi doldu. Opsiyonun satış çağrı oranı 0,83 ve maksimum acı noktası bin 950 dolardaydı. Ethereum fiyatının maksimum acı seviyesinin altında işlem görüyor olması fiyattaki satış baskısını artırarak bin 900 doların altına itti. Öte yandan 28 Nisan'da vadesi dolacak BTC ve ETH opsiyonlarının çok daha büyük olması yatırımcıları korkutuyor. Bu, ay sonunda olası bir satış baskısı altında kalınabileceği ve daha fazla yatırımcının cüzdan adresindeki varlıkları boşaltmak isteyebilecekleri anlamına geliyor. Bitcoin ve Ethereum Fiyatı Zayıflık Gösteriyor Bitcoin, bu yazının hazırlandığı sırada 28 bin doların altında, 27 bin 361 dolardan işlem görüyor. En büyük kripto paranın son 24 saatte yüzde 3,17 değer kaybettiği görülüyor. Verilere son 24 saatte BTC'de kaydedilen en yüksek ve en düşük seviyeler sırasıyla 27 bin 169 dolar ve 28 bin 291 dolarda. Ünlü kripto para analisti Michael van de Poppe, Bitcoin'in önemli destek seviyelerinden birini kaybettikten sonra zayıflık gösterdiğini belirterek kripto para yatırımcılarını uyardı. Bir sonraki destek seviyesinin 27 bin 600 dolar seviyesinde olduğunu belirten Van de Poppe, BTC fiyatının 28 bin 800 doları geçememesi halinde 26 bin 200 dolara doğru aşağı yönde hareket edebileceğini belirtti.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.