Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2023-04-21 05:17:31

Bitcoin 28.000 Dolar Sınırında: Altcoin’lerde Son Durum! 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), dün akşam saatlerinde 28.000 dolar sınırına kadar geriledi. 14 Nisan tarihinde 31.000 dolara iğne atan Bitcoin 1 haftada, yüzde 8’in üzerinde değer kaybetti. Altcoin’lerde de BTC benzeri düşüşlerin olduğu görülüyor.  Kripto Paralarda Son Durum  Bitcoin ile benzer bir tablo çizen Ethereum (ETH), yazının kaleme alındığı sırada 1.941 dolardan işlem görüyor. Son 1 hafta içinde Bitcoin gibi %8 değer kaybeden ETH’nin piyasa değeri 233,8 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bunun yanında Bitcoin de yazının kaleme alındığı sırada 28.256 dolardan işlem görüyor.  Bunlara ek olarak piyasa değeri bakımından ilk on kripto para birimine bakıldığında son 1 hafta içinde yüzde 12 düşüşle Solana’nın (SOL) en çok değer kaybeden kripto para birimi olduğu görülüyor. SOL’u yüzde 11 ile Polygon (MATIC) takip ediyor. Ayrıca kripto para piyasası toplam değerinin 1,19 trilyon dolar seviyesinde olduğunu belirtmek de faydalı olabilir.  Öte yandan kripto para birimlerindeki düşüşün likidite ve ABD ekonomisinin yönü hakkındaki belirsizliklerden kaynaklandığı düşünülüyor. Buna ek olarak ABD’nin kripto para birimleri üzerindeki engelleyici tavrının da düşüş üzerinde etkili olmuş olabileceği ifade ediliyor.  Hisse Senetlerinde Son Durum  Kripto para birimleri gibi hisse senetlerinin de karışık sinyaller veriyor olması hala iki piyasanın korelasyon içinde ilerlediğini gösteriyor olabilir.  ABD hisse senedi vadeli işlemleri Hong Kong'da sabah 9:00 itibariyle karışık işlem gördü. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması %0,05 düşüş ve S&P 500 vadeli işlemleri %0,04 artış gösterdi. Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,14 değer kazandı. Üç endeks Perşembe günü, kısmen Tesla Inc. ve AT&T Inc. şirketlerinin zayıf ilk çeyrek kazançları nedeniyle düştü.   Perşembe günü ABD Çalışma Bakanlığı, bir önceki hafta ilk işsizlik başvurularının beklenenden daha yüksek olduğunu ve yavaşlayan bir ekonomiye işaret ettiğini bildirdi.  Yumuşak ekonomik verilere ve resesyona ilişkin artan endişelere rağmen Cleveland Federal Rezerv Başkanı Loretta Mester Perşembe günü yaptığı açıklamada faiz oranlarının bu yıl %5'in üzerine çıkmasını beklediğini ancak parasal sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaşıldığını belirtti.  ABD faiz oranları şu anda Haziran 2006'dan bu yana en yüksek seviye olan %4,75 ile %5 arasında seyrediyor. CME Group analistleri, Fed'in 3 Mayıs'taki bir sonraki toplantısında faiz oranlarını değiştirmeme ihtimalini %17,9 olarak görürken, Perşembe günkü %83,3'lük orana kıyasla 82,1'lik bir kesim 25 baz puanlık bir artış öngörüyor.   

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.