Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2023-04-20 09:40:19

Aman Dikkat! Bitcoin’de Dikkat Çeken Hareketlilik! 10 Yıl Önce 663 Dolardan Alınan BTC’ler Boşaltılıyor!

Yıllardır hareketsiz duran bir Bitcoin (BTC) cüzdan adresi, yaklaşık 10 yıl sonra aktif hale gelerek 60 milyon dolar değerinde BTC transfer etti. Cüzdan adresinin sahibinin kimliği bilinmezken, bazıları bunun bir cüzdan boşaltma operasyonun parçası olduğunu savunuyor. İşte devasa Bitcoin cüzdan adresine ilişkin bilinenler ve dikkat edilmesi gerekenler. Transfer Edilen BTC'ler 663 Dolardan Alındı 10 yılı aşkın süredir hareketsiz duran bir Bitcoin cüzdan adresi, 19 Nisan'da 60.7 milyon dolar değerinde 2 bin 71 BTC transfer etti. On-chain (zincir üstü) veri takipçisi Lookonchain, yıllar sonra uyanan söz konusu cüzdan adresinin 6 bin 71 BTC'yi 19 Aralık 2013 tarihinde, Bitcoin fiyatının 663 dolar olduğu dönemde satın aldığını bildirdi. Bitcoin cüzdan adresinin sahibinin yıllar sonra harekete geçerek büyük miktarda BTC'yi transfer etmesindeki motivasyonunun nedeni bilinmiyor olsa da hazılarının bunun hack saldırısı sonucu bir cüzdan boşaltma operasyonunun parçası olabileceği ve eski fonların yeni cüzdanlara taşınmasını yansıttığına dönük yorumlar yaptıkları görüldü. Çalınan Bir Bitcoin Cüzdanı Olabilir Kripto para dünyasında "Tay" olarak bilinen bir Twitter hesabı, Bitcoin cüzdan adresindeki hareketlilikle ilgili yaptığı değerlendirmede "Bu, düşük seviyeli bir kimlik avı sitesi ya da rastgele bir dolandırıcının gerçekleştirdiği bir işlem DEĞİL. Tek bir çaylağı bile hedef almadı. SADECE üst düzey cüzdan adreslerini hedef alıyor." ifadeleri ile cüzdan adresinin hack saldırısı sonucunda ele geçirilmiş olabileceğini ima etti. Hack saldırısının kaynağı bilinmese de Tay, söz konusu Bitcoin cüzdan adresinin 2014 ve 2022 yılları arasında oluşturulan ve çalınan cüzdan anahtarlarından birinin kullanılarak ele geçirilen cüzdan adreslerinden biri olabileceğine dönük tespitlerde bulunduğunu belirtti. Kripto veri platformu CoinMarketCap'in sağladığı verilere göre BTC, gün içinde kaydettiği yüzde 1,20 düşüşle 29 bin doların hemen altında, 28 bin 865 dolardan işlem görüyor. Aylar sonra 30 bin doların üzerine çıkan en büyük kripto para bir süredir bu seviyenin üzerinde kalma mücadelesi veriyordu.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.