Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2023-04-08 07:39:08

Böyle Bir Yükseliş Görülmedi! Bu Altcoin Durdurulamıyor! 1 Ayda Yüzde 53 Arttı!

Ethereum Layer 2 (L2) ağı Polygon (MATIC), Mart ayı boyunca artan kullanıcı aktivitesi ve benzersiz aktif cüzdan (UAW) sayısı ile en büyük ikinci oyun Blockchain'i haline geldi. UAW Sayısını 1 Ayda Yüzde 53 Artırdı! Merkeziyetsiz uygulama (dApp) analiz platformu DappRadar tarafından 6 Nisan'da yayımlanan Blockchain Oyunları raporu, Polygon ağında oyunlarla ilgilenen UAW sayısının Mart ayında Şubat ayına kıyasla yüzde 53 artarak 138 bin 81'e ulaştığını gösteriyor. Bu rakam Polygon'u 84 bin UAW ve 80 bin UAW ile üçüncü ve dördüncü sırada yer alan Hive ve BNB Chain'in oldukça önüne oturttu. Listenin ilk sırasında ise 314 bin UAW ile WAX yer alıyor. DappRadar, raporunda "Geçmişte DeFi üzerine inşa edilen merkeziyetsiz uygulamalarla tanınan bir Blockchain olan Polygon, bu ay Hive'ı geride bırakarak ikinci sıraya yerleşti. Bu Polygon için olumlu bir işaret, zira artık bir oyun Blockchain'i olarak tanınmaya başladı." notunu düştü. DappRadar'ın verilerine göre Polygon'daki UAW sayısının artışının önemli bir kısmı, yalnızca son 30 gün içinde yüzde 17 binden fazla UAW artışı gören BoomLand'ın Hunters On-Chain oyunundan kaynaklanıyor. Ocak ayında piyasaya sürülen Hunters On-Chain, BoomLand'in mobil oyunu Hunt Royale'in Web3 uyarlaması olarak öne çıkıyor. NFT entegrasyonları ile oynaması ücretsiz RPG türü oyun, Minecraft'a benzer bir görünüme ve stile sahip. Oyun, özellikle 9 Mart'ta tüm zamanların en yüksek UAW sayısına ulaşarak yaklaşık 55 bin 300 UAW'u gördü. Geçen ay oyuna olan ilginin artmasında özellikle neyin etkili olduğu tam olarak bilinmese de 31 Mart'taki oyun içi NFT satışı beklentisinin bu artışa katkıda bulunduğu değerlendiriliyor. Raporda tüm "zincir üstü oyun aktivitesinin Mart ayında yüzde 3,33 düşerek günlük 741 bin 567 UAW'a gerilediği, ancak yine de oyunların 2023'ün ilk çeyreğinde dApp sektörü aktivitesinin yüzde 45,6'sını oluşturduğu" bilgisi yer alıyor. Polygon & NFT'ler, Oyun ve Metaverse Son birkaç aydır Polygon özelinde özellikle NFT'ler, oyun ve Metaverse ile ilgili bazı yükseliş ivmelerinin geliştiği görüldü. Ağın arkasındaki ekip olan Polygon Labs, şimdiye kadar NFT projeleri geliştirmek ve barındırmak için Warner Music, Starbucks, Adidas, Reddit ve Adobe gibi büyük isimlerin yer aldığı uzun bir partner listesine imza attı. Ekip, ayrıca 27 Mart'ta Polygon'un açık kaynaklı Ethereum Sanal Makinesi (EVM) eşdeğeri sıfır bilgi kanıtının lansmanını yaptı. Bu yöntemle merkeziyetsiz uygulamaların işlem gruplama yoluyla ölçeklenmesi, daha yüksek performansın kilidini açılması ve aynı zamanda ağ üzerinde işlem yapmak için gas ücretlerinin azaltılması hedefleniyor.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.