Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2023-03-22 10:55:30

Müjde! SEC Bir Darbe Daha Aldı! Altcoinleri Umutlandıran Açıklama!

SEC Başkanı Gensler ve ekibi kripto para şirketlerini geçtiğimiz yılın sonundan itibaren açık biçimde tehdit ediyor. Aralık ayında gündemi takip edenler SEC üyelerinin kripto para şirketlerine açık açık parmak salladıklarını hatırlayacaktır. 2023 yılında ise SEC söz verdiği gibi kripto şirketlerinin üstüne kara bulut gibi çöktü. Fakat SEC için bir sorun var. SEC ve Kripto Paralar CFTC Komiseri Summer Mersinger, DC Blockchain Zirvesi'ndeki bir sohbet toplantısında Kongre'nin kripto düzenleyicilerini birleştirmesi gerektiğini söyledi. SEC’in tüm altcoinleri kendi kontrolüne alma çabası CFTC yetkililerini de rahatsız ediyor. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Komisyon Üyesi Summer Mersinger, Kongre'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na kripto mevzuatı hazırlarken CFTC ile iş birliği yapmasını emretmesi gerektiğini söylüyor. DC Blockchain Zirvesi'nde konuşan Mersinger, Kongre iş birliğini zorunlu kılmadığı sürece ajansların mevzuat üzerinde anlaşmasının pek mümkün olmadığını söyledi. CFTC Komiseri Kongre'den Kripto Düzenleyicilerini Birleştirmesini İstedi “Bunun kendiliğinden olacağını düşünüyor muyum? Hayır. Sanırım bizi masaya oturmaya zorlayacak bir tür yasama yetkisine ihtiyacımız olacak.” Altcoin Yükselebilir Mersinger'in açıklamaları devam eden SEC baskısının ortasında geldi. CFTC Başkanı Behnam özellikle FTX çöküşünde Temsilciler Meclisinde ifade vermiş daha fazla yetki talep etmişti. Ancak SEC yetkiyi kendi üzerinde toplamak için henüz yasal olarak iş dağılımı yapılmamış olmasına rağmen tüm altcoinleri menkul kıymet olarak sınıflandırdı. Bu durum CFTC ile SEC arasında bir çatışmaya yol açıyor. Bu çatışma kripto para yatırımcılarının lehine. Eğer CFTC altcoinlerin önemli kısmını kendi kontrolüne alırsa bu durum kayıtsız menkul kıymet davalarıyla piyasanın gördüğü baskının zayıflamasına neden olacak. Öte yandan Dijital Emtia Borsası Yasası 2022 ve Dijital Tüketici Emtialarını Koruma Yasası 2022, CFTC'nin dijital varlık spot piyasalarındaki rolünü vurguluyor. 2022'deki Dijital Emtia Borsası Yasası, SEC'in bir mülkiyet hissesini temsil eden dijital varlıklar üzerinde yargı yetkisine sahip olduğunu söylüyor. "Tipik olarak bir menkul kıymetle ilişkili hak ve yükümlülükleri aktarmayan" varlıklar bir emtia olarak kabul edilmelidir. Bu tanım onları CFTC'nin yetkisi altına sokacaktır. SEC, "sahiplik hissesi" terimine açıklık getirebilir ve bunu yaparken CFTC'nin yetkisine daha geniş bir tanım getirebilir. Özetle daha iyi tanımlar gelecek ve zorunlu iş birliği kripto para yatırımcılarını da rahatlatacak. 2023 yılı Fed’in faiz indirimlerine başlayacağı, CFTC’nin daha fazla söz sahibi olacağı bir dönem olursa boğa piyasalarının başladığını net biçimde görebiliriz.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.