Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2022-12-11 09:00:33

O Altcoin’den “An Meselesi” Sinyali! Beklenen Her An Gerçekleşebilir!

Hafta sonu işlemleri Polkadot'un (DOT) fonlama oranlarında önemli bir düşüşle başladı. Zincir üstü (on-chain) analiz platformu Santiment'ten alınan verilere göre, bu durum çok sayıda short pozisyon açıldığına işaret ediyor. Polkadot'un Düşmesini Beklemek Santiment'a göre, DOT'un fonlama oranı -0,000213 seviyesinde sabitlenmiş durumda. Artan short pozisyonların genellikle bir varlığın değerinde artışa yol açtığına dikkat etmek gerekiyor. Bu durum fiyatın aşağı yönde hareket edeceği yönünde pozisyon alan yatırımcının ciddi ölçüde likidite olmasına yol açmaktadır. Coinglass'tan alınan verilere göre, son 24 saat içinde kripto para piyasasındaki likidasyonlar toplam 18.53 milyon dolara ulaştı ve 6 bin 720 trader likide edildi. 264 bin dolarlık DOT likidasyonları, piyasadan çıkarılan toplam meblağın yüzde 1,5'ine karşılık geliyor.. Bu yazının hazırlandığı sırada DOT 5,29 dolardan işlem görüyor. DOT, son 24 saatte yüzde 0,82 oranında değer kazandı. CoinMarketCap'ten alınan verilere göre, altcoin'in işlem hacmi de aynı dönemde yüzde 10 düştü. DOT'un günlük grafiğine bakıldığında, altcoin'de alım baskısının 3 Kasım'dan bu yana istikrarlı bir şekilde düştüğü görülüyor. Altcoin'in fiyatı son yedi günde yüzde 5 oranında düştü. DOT'un fiyat performansına daha yakından bakıldığında, kripto para borsası FTX'in çöküşünden bu yana DOT'un dağıtımının kademeli olarak arttığı görülüyor. O zamandan beri DOT fiyatı yüzde 26 oranında düştü. Artan DOT dağıtımı, bu yazı itibariyle satıcıların piyasanın kontrolünü ele geçirmesine neden oldu. DOT'un Yönlü Hareket Endeksi'nin (DMI) konumu da bunu doğruluyor. DMI'ye bakıldığında, satıcıların 19,56'daki gücünün (kırmızı) alıcıların 16,21'deki gücünün (yeşil) üzerinde olduğu görülüyor. Benzer şekilde, temel momentum göstergeleri de baskı anında aşağı yönde hareket ederek alım baskısının daha da düştüğünü gösteriyor. DOT'un Göreceli Güç Endeksi (RSI) 42,34 ile düşüş trendinde 50 (nötr) seviyesinin altında yer aldı. Benzer şekilde, Para Akışı Endeksi (MFI) de bu yazının hazırlandığı sırada 48,38'de sabitlenmiş durumda ve yine düşüş trendinde hareket ediyor. DOT'un fiyatı düştükçe, Dengelenmiş Hacim (OBV) de benzer bir düşüş gösterdi. Genellikle, bir kripto paranın fiyatı ve OBV'si daha düşük teğeler ve daha düşük dipler yaptığında fiyattaki düşüşünün devam etmesi beklendir. Bu yazının hazırlandığı sırada DOT'un OBV'si -74.70 milyondaydı. Zincir Üstü Veriler Polkadot'un geliştirme aktivitesi tırmanmaya devam ederek altcoin'ler arasında ekosistem, repolar ve geliştiricilerin haftalık aktivitesi bakımından Solana (SOL) ve Cardano'nun (ADA) üzerine çıktı. Santiment, geçtiğimiz ay Polkadot'un geliştirme aktivitesinin yüzde 5 oranında arttığını bildirmişti.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.