Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2022-10-31 10:15:52

Dev Kripto Para Borsasından Altcoin’e Delist Darbesi: Yüzde 70 Düştü!

Kripto para borsası Huobi, kendisi ile yakından bağları bulunan stabilcoin'i HUSD ile bağlarını koparıyor. Kripto para borsası, 166 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan stablecoin'i için marketinde listelenen varlıklar üzerinde düzenli olarak yaptığı inceleme kurallarını gerekçe göstererek 28 Ekim'de HUSD'yi delist (listeden çıkaracağını) edeceğini duyurdu. Listeden çıkarma kararının ardında HUSD'nin sert şekilde düştüğü görüldü. Huobi'nin HUSD'yi Listeden Çıkarma Kararı Kısa süre önce About Capital tarafından satın alınmayı kabul eden ve işlem hacmine göre en büyük 10 kripto para borsası arasında yer alan Huobi, HUSD'yi 28 Ekim'de TSİ 11.00'da listeden çıkaracağını ve kullanıcıların HUSD'sini 1:1 oranında USDT'ye dönüştürmeye başlayacağını duyurdu. HUSD, Huobi'nin 2018 yılında diğer değeri dolara sabitlenmiş altcoin'lere destek olarak kabul eden bir "stablecoin çözümü" olarak piyasaya sürülen nispeten küçük çaplı bir stablecoin'di. Stable Universal tarafından çıkarılan HUSD, piyasaya sürüldüğünde Huobi tarafından kendi borsasına "özel" bir token olarak yoğun bir şekilde pazarlandı. HUSD'nin Çöküşü ve Toparlanışı Huobi, HUSD ile uzun süredir USDT'nin hakimiyetinde olan ve bugün değeri 140 milyar doları bulan stablecoin sektöründen pay almak istese de başarılı olamadı. Çünkü HUSD'nin sorunlu olduğu spekülasyonu sık sık gündeme getiriliyor, yatırımcılar korkutuluyordu. Nitekim Ağustos ayına gelindiğinde stablecoin'in kısa bir süreliğine dolar sabitini kaybettiği (de-peg olduğu) ve düzenleyici endişeleri nedeniyle ihraççısının birkaç kullanıcı hesabını kapatmasının ardından yüzde 8 düştü. O zamandan bu yana ayakta kalmak ve dolar sabitin yeniden kazanma mücadelesi veren HUSD için 28 Ekim'de karar verildi ve listeden çıkarılacağı aktarıldı. Kararın ardından yönünü aşağı çeviren HUSD'nin 0,98 ila 0,99 dolar aralığında hızla düştüğü ve 0,80 dolara kadar gerilediği görüldü. O zamandan bu yana değer kaybeden HUSD, bugün ise yüzde 70'in üzerinde değer kaybı ile 0,28 dolara kadar geriledi. Bu düşüşün ardından toparlanan stablecoin yazım sırasında 0,7491 dolardan işlem görüyor.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.