Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2022-10-01 09:04:48

Bitcoin ve Ethereum’dan Çıkan Kurumsallar Özellikle Bu 2 Altcoin’e Yöneldi!

Kurumsal yatırımcıların Eylül ayı boyunca Bitcoin'de (BTC) ağırlıklı olarak short (kısa) pozisyon alırken, özellikle XRP (XRP) ve Cardano'ya (ADA) yöneldikleri görüldü. Kurumsallar Bitcoin'de Short Pozisyon Alıyor CryptoCompare'in derlediği son "Dijital Varlık Yönetimi İnceleme" raporuna göre, iki yıl içerisinde ilk kez tüm borsada işlem gören ürünler (ETP'ler) için ortalama günlük işlem hacmi, bu yılın Ocak ayında kaydedilen en yüksek seviyeden yaklaşık yüzde 80 düşmesinin ardından 100 milyon doların altına geriledi. Rapor, kripto para piyasalarına düzenlenmiş bir şekilde yatırım yapmak isteyen kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan yönelme ihtimalinde artışa işaret ediyor. Ayrıca, söz konusu ürünlerin kurumsal yatırımcılar için kripto paraları daha erişilebilir hale getirdiği, çünkü geleneksel borsalarda işlem görebileceklerini belirtiliyor. Rapora göre, Bitcoin vadeli işlem endeksinin günlük performansının tersine (-1x) karşılık gelen short Bitcoin ürünlerinin hacminde Eylül ayında önemli bir artış oldu. ProShares Short Bitcoin Strategy ETF'inin (BITI) değeri yüzde 43,9'luk artışla 98.8 milyon dolara çıkarken, 21Shares Short Bitcoin ETP'inin (SBTC) değeri ise 18.9 milyon doları gördü. Raporda, bu artışlara ilişkin yapılan değerlendirmede, "Makro koşullar kötüleştikçe ve en büyük kripto paranın fiyatı düşüş eğilimini sürdürdükçe, yatırımcılar muhtemelen kar etmek veya kripto paralarını hedge'lemek için short Bitcoin ürünlerine yöneliyorlar. 21Shares'ın SBTC'sinin değeri bu ay yüzde 5 artarak 30 günlük pozitif getiri gören tek borsada işlem gören ürün oldu." notu düşüldü. Kurumsalların Özellikle İlgi Gösterdiği 2 Altcoin Yatırımcılara Ethereum'a yatırım yapma imkanı sunan yatırım ürünleri, en büyük altcoin ağının başarılı bir şekilde Proof of Work'ten Proof of Stake'e geçmesine rağmen son 30 gün içerisinde tüm ürünlerin yüzde 10'dan fazla değer kaybetmesiyle en zorlu aylarından birini geçirdi. Öte yandan kurumsal yatırımcılar, haftalık ortalama fon akışında 1.5 milyon doları gören çok varlıklı yatırım ürünleri, haftalık ortalama net 200 bin dolarlık fon akışı gören ADA ile aynı miktarda fon akış gören XRP yatırım ürünlerine yönelmiş durumda. Bu da kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum dışında kalan kripto paralara odaklandıklarını gösteriyor. BTC ve ETH yatırım ürünleri, sırasıyla 2.2 milyon dolar ve 26.4 milyon dolarlık haftalık ortalama net çıkış gördü. Ürün türlerine gelince, Grayscale'in hakim olduğu güven fon ürünlerindeki varlıkların değeri, kripto para yatırım ürünlerin toplam değerinin yüzde 76,9'una eşdeğer olarak yüzde 12,5 düşüşle 17.3 milyar dolara geriledi. Borsada işlem gören fonlar (ETF'ler) tarafından temsil edilen varlıkların değeri Eylül ayında yüzde 21 düşüşle 2.25 milyar dolara gerilerken, borsada işlem gören tahvillerin (ETN'ler) ve borsada işlem gören emtiaların (ETC'ler) değeri sırasıyla yüzde 10,5 ve yüzde 16,5 düşüşle 1.24 milyar dolar ve 1.69 milyar dolara geriledi.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.