Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2022-09-10 17:30:24

Kripto Dünyasında Büyük Yükseliş! Kimler, Neden Zarar Etti?

Bitcoin ve diğer büyük kripto varlıklarının son 24 saatteki olumlu performansı neredeyse 300 milyon dolarlık likidasyona yol açtı. Edinilen verilere göre, likidasyon 92.465 yatırımcıyı etkileyerek 286,14 milyon dolar kayba sebep oldu. Likidasyonun çoğu Bitcoin ve Ethereum'da gerçekleşti. Kısa Pozisyondaki Yatırımcılar Zarar Etti Bitcoin yatırımcıları 103,73 milyon dolarlık likidasyona uğrarken, son 24 saatteki Ethereum likidasyonu 71,66 milyon dolar oldu. Bununla birlikte, LUNA tarafında 40 milyon doların üzerinde yaşanan likidasyon sürprize sebep oldu. ETC’de 8 milyon dolar ve LUNA Classic  tarafında likidasyon ise 6 milyon dolar civarındaydı. En büyük tekli likidasyon 3,92 milyon dolar değeriyle OKEX BTC-USDT-SWAP'ta gerçekleşti. OKEX, FTX ve Binance 200 milyon dolardan fazla likidasyonun kaydedildiği borsalar oldu. Likidasyonların çoğu kısa pozisyonlardan kaynaklandı. Kripto piyasalarının canlanmasıyla birlikte, çoğu kripto paranın fiyatı birçok yatırımcının öngördüğünden daha hızlı yükseldi. Ancak uzun pozisyonları olan yatırımcılar da bu likidasyondan kaçamadı. LUNA Son 24 Saatte Fırladı Geçtiğimiz 24 saat içinde Bitcoin %3,2 oranında artış gösterdi ve sadece üç gün önce 19.000 doların altında işlem gördükten sonra şimdi 21.000 doların üzerinde işlem görüyor. Ethereum, ETC, Luna Classic ve Luna'nın kendisi de dahil olmak üzere diğer kripto para birimleri de benzer performanslar sergiledi. Özellikle LUNA'nın değerinde son 24 saat içinde %183 oranında artış yaşandı ve şu anda 5,63 dolar seviyesinde işlem görüyor. Genel olarak bakıldığında ise sektörün piyasa değeri 24 saat içinde %1,7 artarak 1,09 trilyon dolara yükseldi. Kripto Düzenlemelerine Netlik Geliyor Kripto paraların değerindeki artış şimdiden milyonlarca dolarlık çıkışlara yol açarken, yatırımcılar arasındaki iyimserliği de artırdı. Olumlu fiyat performansı muhtemelen çeşitli makroekonomik faktörlerin ve düzenleme olasılığının bir sonucu olabilir. Bitcoin ve çoğu kripto varlığın performansı S&P 500 ve Dow Jones'daki yükselişi yansıttı. SEC başkanı Gary Gensler, CFTC'ye menkul kıymet olmayan varlıkların düzenlenmesi konusunda kontrol verilmesini desteklediğini söyledi. Bu, Bitcoin ve Ethereum'un CFTC'nin yetki alanına gireceği anlamına geliyor. Bu arada ABD dolarının düşüşü de yükselişe katkıda bulundu. Neredeyse 20 yılın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra Dolar, Cuma günü diğer büyük fiat para birimleri karşısında %1 oranında değer kaybetti. Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.