Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo Cryptocurrency Prices today, Charts And Market Capitalizations |Ty gia Coin logo
Coin Turk 2022-09-07 11:00:33

Para Çekme İşlemlerini Durduran Kripto Para Borsasına ve CEO’suna SEC Şoku!

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Temmuz ayının sonunda iflas başvurusu yapan Güney Asyalı kripto para borsası Zipmex ve CEO'su Eklarp Yimwilai hakkında şikayette bulundu. Eksik Bilgi Sağlandığı İddiası Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Zipmex ve CEO'su Eklarp Yimwilai hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Taylandlı SEC'ten yapılan açıklamada, gerçeklerin ortaya çıkarılması için başlatılan soruşturma kapsamında müşteri varlıklarını depolamak, kripto varlıkların transferi veya çekimleriyle ilgili ayrıntılı bilgilerin sağlanması konusunda Zipmex'in ve Yimwilai'nin belirtilen süre içerisinde makul bir mazeret göstermeksizin soruşturmayı yürüten yetkililere eksik bilgi verdiği belirtildi. Yapılan açıklamada, "Zipmex ve Yimwilai'in bu tür eylemleri, yetkililerin emirlerine uyulmaması olarak değerlendirilir. SEC, Dijital Varlıklar Yasası'nın 75'nci Bölümü uyarınca cezası bulunan bu suç eylemi için Zipmex ve Yimwilai hakkında daha fazla yasal işlem başlatması için ACT'yi görevlendirdi. SEC'in suçlaması, ceza hukukunun uygulanma sürecinin sadece başlangıcıdır. Bu süreç kapsamında bir kişinin suçlu olup olmadığının belirlenmesi, soruşturma görevlisinin soruşturma yetkisindeki bir prosedürdür. Nihai karar savcının kovuşturma emrine ve ardından adalet divanının alacağı karara bağlıdır." denildi. Zipmex'in Likidite Krizi Zipmex'in likidite krizi, kripto kredi platformu Babel Finance ve Celsius'un Haziran ayında para çekme işlemlerini askıya almasıyla tetiklendi. Zipmex, belirli kripto varlıklar için para çekme işlemlerinin yeniden başlatmasından önce tüm para çekme işlemlerini askıya almak zorunda kaldı. Şu anda kripto para borsasının cüzdanı olan Z Wallet ve ticaret cüzdanı arasında fon transferlerinin yeniden başlatılması umuduyla durumun çözülmesi için çalışmalar sürüyor. Zipmex'in Z Wallet'ı, kullanıcıların kripto varlıklarını yatırmaları ve ödüller kazanmaları için ZipUp+ özelliğini aktifleştirmelerine imkan tanırken, kullanıcıların fiat para yatırmasına, kripto paralarla ticaret yapmasına ve saklamasına izin veriyor. Cüzdan, ayrıca itibari para ve kripto para çekme işlemleri için de kullanılabiliyor. Kripto para borsası, Temmuz ayında para transferini ve para çekme işlemlerini askıya almasının ardından, müşterilerinin Z Wallet'ı kullanarak Solana (SOL), XRP (XRP) ve Cardano (ADA) dahil olmak üzere likidite sorunundan etkilenmeyen kripto paraları ticaret cüzdanlarına aktarımlarının önünü açmıştı. Zipmex, geçtiğimiz ay Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) işlemlerinin de aşamlı olarak tüm müşteriler için başlatılmasının planlandığını duyurmuştu. Borsa yaptığı açıklamada, "Tüm müşterilerin varlıklarının aktarımlarını kademeli bir şekilde tamamlamaya ve Z Wallet'ın hizmetlerini sürdürmesi için gerekli olan eylemlerin uygulanmasını hızlandırma konusunda kararlıyız." notunu düşmüştü.

Read the Disclaimer : All content provided herein our website, hyperlinked sites, associated applications, forums, blogs, social media accounts and other platforms (“Site”) is for your general information only, procured from third party sources. We make no warranties of any kind in relation to our content, including but not limited to accuracy and updatedness. No part of the content that we provide constitutes financial advice, legal advice or any other form of advice meant for your specific reliance for any purpose. Any use or reliance on our content is solely at your own risk and discretion. You should conduct your own research, review, analyse and verify our content before relying on them. Trading is a highly risky activity that can lead to major losses, please therefore consult your financial advisor before making any decision. No content on our Site is meant to be a solicitation or offer.